Community Resilience Workshop
1:30 PM - Community Resilience: The Role of Data and Tools
Moderators: Ana Pinheiro Privette & Michael McCormick
Goal: Overview of different ways in which data and tools are being used to address climate resilience issues
1:30 PM (10 minutes) Introduction - Ana Pinheiro Privette, NASA’s CDI Program
1:40 PM (15 minutes) “Overcoming barriers to innovating with public scientific data” -- John Keck, Independent Consultant (previously at NOAA NCEI)
1:55 PM (15 minutes) “A Risk, Cost, and Benefits Approach to Making the Case for Resiliency Action” - Demetra McBride, Santa Clara County Office of Sustainability and Climate
2:10 PM (15 minutes) “Integrating Climate Data for Decision-Making in the Private Sector” – Nic Steinberg, Four Twenty Seven
2:25 PM (15 minutes REMOTE) “Local Climate Data Needs: Very Preliminary Findings” - Abigail Walton, Antioch University
2:40 PM (15 minutes REMOTE) NOAA resilience related effectors - Michael McCormick, State Governor’s Office
2:55 PM (5 minutes) Wrap-up
3:00 - BREAK - 15 minutes
3:15 PM - Building a roadmap for linking data communities and resilience science
Moderators: Arika Virapongse & Curt Tilmes
Goal: A white paper articulating the roadmap for strategic planning of collaboration between data and resilience communities
3:15 PM (15 minutes) Summary of Lunch Exercise; Introductions and goals for session - Arika Virapongse, University of Idaho
3:30 PM (1 hour & 30 minutes) - Breakout Sessions.
Facilitators: Arika Virapongse and Curt Tilmes
Breakout sessions (30 minutes): Topics to be determined from result of the lunch exercise; participants will self-organize into groups according to their topic of interest. Templates will be used so that rapporteurs can capture information from each group to be digested further after the workshop.
Share results to larger group (20 minutes)
Building the roadmap as a group (40 minutes). Depending on the number of people, do a visual participatory activity - posting on a sticky tarp? Have a clear structure for what the roadmap will look like so we collect information for each section. Use analog from other sector/project...
Community Resilience Workshop; Summer Meeting 2015. ESIP Commons , July 2015
Submitted by Annie Keyes on 2015-07-03 17:31.